Windows 8’in minimum sistem gereksinimleri

Windows 8 Activator
Microsoft, çağrılara kulak verdi ve Windows 8’li cihazların görsel, yapısal ve fiyat olarak daha esnek olmasını sağlayacak bir düzenlemeye gittiğini duyurdu.

Windows 8 ile birlikte yeni bir döneme giren ve Windows 8 RT sürümüyle tablet pazarında da etkin olmayı amaçlayan Microsoft, ARM tabanlı cihazlarda da çalışabilir bir sistem yapmasına karşın, sistem gereksinimlerini biraz yukarda konumlandırarak, bu alandaki çeşitliliğin önüne adeta bir engel koymuştu.

Microsoft daha önce Windows 8 temelli tüm cihazlar için asgari ekran çözünürlüğü boyutunu 1366×768 piksel olarak belirtmişti. Yani 720p HD’den biraz daha büyük. Pazarda her ne kadar Full HD çözünürlüklü cihazlar yaygınlaşmış olsa da halen düşük ekran çözünürlüklü ve küçük ekranlı cihazlara olan ilgi devam ediyor. Üstelik satış rakamlarına bakıldığında bu cihazların daha fazla kullanıcıya ulaştığı ortada. Apple iPad Mini’yi zaten bu yüzden çıkarmıştı. Üstelik Nexus 7 gibi başarılı bir örnek de mevcut.

Bu durumun geç de olsa farkına varan Microsoft, üreticilerin de çağrısına kulak verip minimum ekran çözünürlüğünü tüm Windows 8 logolu ürünler için düşürdüğünü açıkladı. Buna göre Windows 8’li cihazlar en düşük 1024×768 piksel ekran çözünürlüğüne sahip olabilecek.

Bu sayede üreticiler artık daha farklı boyutlarda, tasarımlarda ve özelliklerde cihazları kullanıcılarla buluşturabilecek. Bu durumun en güzel yansıması ise hiç şüphesiz fiyatlara olacak. İlerleyen süreçte Kindle Fire HD, Nexus 7 gibi uygun fiyatlı Windows 8 RT’li tabletleri görmemiz muhtemel.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

GTA San Andreas iOS ve Android’e Geldi

Minecraft İtem Kodları Ve Admin Kodları

Artisteer Nedir ?